Cosmetics Compliance

Cosmetica registratie

Voordat u een cosmeticaproduct op de markt brengt, moet u een aantal stappen doorlopen.

  1. Een verantwoordelijke persoon (VP) moet worden aangewezen. Dit is een persoon of een bedrijf wiens belangrijkste taak het is om ervoor te zorgen dat de cosmetische producten die in de EU op de markt worden gebracht, veilig zijn voor de menselijke gezondheid en voldoen aan de relevante regelgeving.
  2. Het nieuwe product moet geregistreerd worden bij het Cosmetics Products Notification Portal (CPNP)
  3. Er moet een Product Information File (PIF) worden samengesteld. Een Product Information File (PIF) is een van de belangrijkste wettelijke vereisten voor het op de markt brengen van een cosmetisch product. Elk cosmetisch product moet een eigen PIF hebben met informatie over het product, zoals CPSR (Cosmetic Product Safety Report), productbeschrijving en productiemethoden.
  4. Etikettering met productinformatie, productveiligheid, Good Manufacturing Practice (GMP), productclaims zijn ook zaken om over na te denken.

Kortom, er zijn veel dingen die u moet onderzoeken als u uw cosmetica op de markt wilt brengen. ChemPros helpt u graag met de stappen die u moet nemen voordat u uw chemische product op de markt kunt brengen.

PIF en INCI etikettering

Notificeren in CPNP